Op 17 december 2016 wordt mijn nieuwe Wherigo gereleased, en dit op het Santa Walk event in Oud-Heverlee.
De stormloop van vorig jaar hadden we niet verwacht, wat maakte dat ik bij de start van het event niet veel anders deed dan Wherigo’s installeren op toestellen. Soms ging dat vlot, maar niet altijd. Vooral op sommige Android toestellen wilde het al eens niet vlotten. Dit zorgde best voor wat stress 😉

Om het dit jaar wat vlotter te laten verlopen vind je hier de  procedure voor Android en Iphone (met dank aan Mark Vanautgaerden, wiens tekst ik gepikt en wat aangepast heb ).
Alles kan volledig vanaf je toestel gebeuren, geen gedoe met kabeltjes. Je hebt enkel een werkende internet verbinding nodig.

Bedoeling is dat jullie hiermee al een beetje kunnen oefenen, zodat jullie zaterdag zo veel mogelijk zelf kunnen doen.
Zaterdag op het event, hoef je gewoon de procedure nog eens uit te voeren, maar dan met een andere download link.

Als het niet lukt, geen paniek. Ik ben er ook nog 🙂

 

Voor android:

Stap 1  (Indien nog niet gebeurd) Download en installeer de gratis WhereYouGo app vanuit de Google Play Store   unnamed

Stap 2  Download de cartridge van De Reisgenoten – In de ban van de Ring via deze link.  Je dient eerst in te loggen met je username/password van geocaching.com .

Stap 3  Start de WhereYouGo. Klik op Instellingen (Settings), Algemeen (General), Wherigo folder. Klik op Select… en kies je download folder (klik zoveel keer op het mapje met … totdat je in de lijst het download mapje ziet en kan op klikken) en bevestig met OK.

Stap 4  Ga nu terug naar het hoofdscherm. Klik Start. Je ziet nu “De Reisgenoten – In de ban van de Ring” en kan gaan spelen.

Voor iphone:

Stap 1  Download  en installeer de gratis wherigo app uit de App store    unknown

Stap 2  Open de app en geef deze toestemming om gebruik te maken van locatievoorzieningen of ga naar Instellingen > Privacy> Locatievoorzieningen en zet daar locatievoorzieningen aan en daaronder kun je specifiek aangeven dat de locatievoorzieningen voor de wherigo app aan staan bij gebruik van de app.

Stap 3  Download de cartridge van De Reisgenoten – In de ban van de Ring via deze link.  Je dient eerst in te loggen met je username/password van geocaching.com .
Als het goed is opent deze in een nieuw tabblad en verschijnt er onder het bestand een link ‘open in wherigo’. Klik op deze link en hij opent automatisch in Wherigo.

Stap 4. Klik op De Reisgenoten – In de ban van de Ring en je kan spelen