4 jaar geleden maakte ik, naar aanleiding van het uitkomen van de gelijknamige film, een WherIgo geocache: De Hobbit. Het was een joint venture met Pizzapronto, die instond voor de grafische kant (de offline kaart en de afbeeldingen in het spel).
Deze wherigo, speelt zich af in het provinciedomein van Kessel-Lo.

Op 19 december, op het Santa Walk event, is het tijd voor het vervolg. Midden-Aarde verplaatst zich voor de gelegenheid naar de bosrijke omgeving van Oud-Heverlee.
Je bent deze keer niet Bilbo, maar Frodo (al is Bilbo niet helemaal verdwenen), en het wordt allemaal nog ietsje spannender en straffer.

Om jullie al een beetje in de sfeer te brengen: dit zal er ongeveer in de listing staan:

Wat moet je weten:

Lees alle dialogen grondig. Ze bevatten dikwijls belangrijke informatie. Soms ook niet, maar ze helpen je wel om je in te laten leven in het verhaal.
Kijk af en toe op je scherm. Soms gebeuren er onverwachte dingen, ook al heb je de volgende bestemming nog niet bereikt.
Af en toe zal je keuzes moeten maken, ook in Midden-Aarde
De tocht duurt iets meer dan 2 uur. Zorg voor een batterij die opgeladen is en in een goede conditie verkeert. Om een idee te geven: de batterij van een Iphone 6 was na deze Wherigo (2u15min) geslonken van 100 naar 65%. Neem desnoods een battery pack mee.
Er is op regelmatige tijdstippen automatische een ” save” ingebouwd. Niet nodig om manueel op te slaan.
Een Wherigo blijft software, een crash is altijd mogelijk. Indien dit zou gebeuren, open de cartridge dan opnieuw en kies voor “resume” of iets in die trend. Je zal dan terug inpikken vanaf de de laatste save, welke nooit ver weg is. Kies nooit voor ” discard saved game” , want dan dien je helemaal opnieuw te beginnen.
goede wandelschoenen zijn aangeraden
De beste game ervaring heb je op een smartphone, omwille van de betere schermresolutie en de snellere processor (in vergelijking met een Garmin Oregon/Colorado)
Deze Wherigo is proefgelopen met

een IOS smartphone, met de Wherigo app
een Android smartphone met de WhereYouGo app
Een Garmin Oregon en Colorado