Fietsen van Bierbeek naar Parijs

17-21 augustus 2010

Dinsdagmorgen vertrokken we, gepakt en gezakt met de fiets richting zuiden, uitgewuifd door Robbe, Sam, oma en opa.
In navolging van onze buren Kris en Carl hadden we het plan opgevat om van thuis naar Parijs te fietsen.

De chambre d’hôtes en hotels waren vastgelegd, de fietsen hadden een nazicht gekregen en zelf hadden we al wat geoefend in Zwitserland. Tot hier onze voorbereiding, want de adressen voor de overnachting hadden we schaamteloos gecopiëerd van onze buren. Kris en Carl, nog eens bedankt hiervoor ;)

Dag 1 (41,4 km)
Gepakt en gezakt vertrokken we omstreeks 10u30 richting Katelijne-Waver, via Leuven langs de Vaart richting Mechelen, waarna we een stukje de Dijle volgden. Iets na half drie waren we al in Sint-Katelijne-Waver, onze bestemming voor de eerste dag.
Hier sliepen we, per familie, in een trekkershut in domein Roosendael.

Dag 2 (70 km)

De tweede dag begon koud en mistig, maar de Rupel en de Schelde lagen er met dit weer prachtig bij.
Tegen de middag was alles opengetrokken en konden we genieten van de zon. Insmeren geblazen!
De route voerde ons vanuit Sint-Katelijne-Waver via Rumst, Boom en Schelle naar de Schelde.
De rest van de dag volgden we grotendeels de Schelde, die we een paar keer overstaken met een veerpond. Leuk voor de kinderen en een welgekomen rust voor iedereen 😉

In Dendermonde hielden we halt voor een frisse duik in het stedelijk zwembad .  In mijn enthousiasme om zo snel mogelijk in het water te duiken vergat ik mijn GPS toestel mee te nemen. Die lag dus enkele uurtjes open en bloot op mijn stuur. Gelukkig zonder erg.
s’ Avonds hielden we, na een lekkere maaltijd in Het Pompierke, halt in Berlare, bij een familie die hun woning openstelde voor fietsers, via de formule Gezinnen op de fiets van de Gezinsbond (bestaat ondertussen niet meer), en ook de grotere Nederlandse organisatie Vrienden op de fiets .
Valerie, de vrouw des huizes, had, om ons slaapplaats te kunnen bieden, haar dochter bij oma afgezet. Wij sliepen binnen. Veerle, Louise en Robbe sliepen in een rustieke caravan in de tuin, sfeervol verlicht met kerstlichtjes.
Voor ons was deze formule nieuw maar zeker voor herhaling vatbaar!

Dag 3 (45,6 km)

Valerie had gezorgd voor een lekker en uitgebreid ontbijt. Om 8 uur liet ze ons rustig verder eten, want voor haar was het een werkdag. Om 9 uur, na de afwas, sloten we alles netjes af, lieten de poes buiten, en klommen we terug op onze fiets.
We reden langs Wetteren, Melle en dwars door de stad Gent. Vlak voorbij Gent hielden we enkele uurtjes halt in het domein De Blaarmeersen.
Plaats van bestemming voor deze dag: Bed & Breakfast Onny in Lovendegem .
Ruddy en Onny zijn een heel symathiek koppel die meteen na onze aankomst volop in de weer waren. De kinderen hielden er hun hartje op, op de go-karts in de tuin. Onny had voor ons een overheerlijke spaghetti klaargemaakt, bereid met vers hertengehakt.
Echt een aanrader, ook voor gezinnen met kinderen.  ‘s Avonds hadden we met Onny en Ruddy nog een gezellige babbel, waarna we moe maar voldaan onder de wol kropen.

Dag 4 (57,9 km)

Op het zelfde moment dat Ruddy vertrok voor zijn dagelijkse rit met zijn vriendenwielerclub, begonnen wij ook aan onze laatste tocht.

Koen wachtte ons ‘s middags op voor de picnic, aan de Damse Poort in Brugge, met zicht op de Leie en de oude windmolens.

Louise en Sam konden niet meer wachten om de zee te zien, en zijn hier in de auto gestapt. Knap gereden alletwee!
Met zijn vijven hebben we dan het laatste stukje gefietst, met een wel zeer stevige tegenwind.
Blij dat we waren als we in Heist de grote plas zagen!